1085 Budapest, József Körút 58.
E-mail: info@tamtam.hu
Mobil: +36-30-573-5830
Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 10-18

Hírek

2019. december 6. | Az elektromos dobok új generációja
A Pearl e / MERGE elektromos dob a Korg támogatásával

A Pearl és a Korg cégek az eddigi elektromos dobos tapasztalatok minden aspektusát figyelembe véve fejlesztették ki a Pearl e / MERGE elektromos dobszerelést. Az alapos hangszerpiaci kutatás is alátámasztotta, hogy az új fejlesztésű e/Merge egyediségével drámai változást hozhat az e-dobok piacán.

Három kulcsfontosságú elem különbözteti meg az e / MERGE-t. A két darab, új fejlesztésű többmagos központi processzort tartalmazó MDL1 e / MERGE dobmodul, a KORG Wave Trigger technológiája és a Pearl akusztikus jellegű PUREtouch elektronikus ütőfelületei.

MDL-1 MODUL: Egyszerű, mégis elegáns kialakítású e / MERGE modul 700 nagyfelbontású hangból álló hangtárat tartalmaz, melyben megtalálhatjuk a Pearl dobok természetes akusztikus hangjaitól kezdve, a KORG legjobb elektronikus hangzásain keresztül, a népzene és a klasszikus zenekar speciális ütőhangszereinek hangjait is.

Az MDL1 akusztikus dob hangkészletét a világ egyik legelismertebb stúdiójában, a historikus Music City USA-ban vették fel. A mintavételezésénél különböző méretű modern és a vintage hangszereket használtak forrásul. A hangmintákban felismerhető néhány közismert hangzás több ikonikus Pearl művész stílusában, egyes műfajok, korszakok, történelmi dalai és stílusai a múlttól a jelenig.

A felvételkészítések során a helyiség akusztikájának és a térmikrofonozás összegzéséből készített Ambience hangzás teszi lehetővé, hogy bármilyen akusztikus dobszerelés hangjához azonnal hozzáadhassuk a helység természetes zengését és élő megszólalásának érzetét. Ennek a kontrolálását teszi lehetővé az Ambience Slider ami a modul egyik legizgalmasabb tulajdonsága.

Az e / MERGE modul az egyszerűségről és a teljesítményről szól. A hanggenerálást  a gyors két darab többmagos központi processzor végzi és ad támogatást a Wave Trigger és a A PUREtouch technológiának, az effekteknek, a 128 hang polifóniának valamint a többi tulajdonságnak, melyekkel teljesíthetjük a koncertek és stúdió-felvételek igényeit.

Hanggenerátor: 2 CPU (4 core + 2 core)
Polifónia: 128 hang
Hangtár: 700 nagyfelbontású hang
Program: 35 Gyári + 35 saját
36 Effekt
Dalfelvétel típusa: 44.1Hz, 16-Bit WAV
Dalfelvétel hossza: Kb. 12 óra
Metronóm Tempó: BPM 30-300,
Beat: 1/2 - 24/2, 1/4 - 24/4, 1/8-24/8,
1/8T - 24/8T, 1/16 - 24/16 (T=Triola)
10 féle klikk hang
Kontrollerek: Nyomógombok és Ambient Slider (húzó vezérlő)
Kijelző: 3.25" x 1" Grafikus LCD
 
Master kimenet:  L/Mono  & R
8 Direkt kimenet
Fejhallgató kimenet 6,3 mm sztereó Jack
Aux bemenet 3,5 mm sztereó Jack  
Fő trigger bemenetek (DB-25 csatlakozóval)
3 címezhető trigger bemenet 6,3 mm sztereó Jack
USB to PC Port (transport USB audio & MIDI data)
USB-A (for WAV files and Settings data)
MIDI kimenet
Kapcsoló üzemű tápegység: 120-240v, 50-60 Hz

 

Effektek: Basic Comp, Attack Comp, Overdrive 1, Overdrive 2, Tube Drive, Radio Crunch, Distortion, Rich Hall, Plate, Reverb, Small Room, Early Reflections, Chorus, Short Delay Chorus, Slow Flanger, Fast Flanger, Slow Phaser, Fast Phaser, Ring Mod 1, Ring Mod 2, Sync Delay 1, Sync Delay 2, Sync Delay 3, Sync Delay LR 1, Sync Delay LR 2, Sync Delay LR 3, Short Delay, Short Delay LR, Mod Delay, Mod Delay LR, Tape Echo, Radio Filter LP, Radio Filter HP, Radio Filter BP, Decimator, Lo-Fi Wah and Auto Wah.

A Wave Trigger technológia audió jel gyorsaságú, rendkívül érzékeny trigger technológia, amely részben a legendás Korg Wave drum-ján alapszik. A párhuzamos jelfeldolgozás, a karakter és a nagyfelbontású hangminta zökkenőmentes rétegezését teszi lehetővé. A késés / latency  „szinte nem is érzékelhető” és a játék érzékenysége a korábbiaktól eltérő dimenzióba kerül.

A szabadalmaztatott PUREtouch elektronikus ütőfelületeket a Pearl és a KORG mérnökei úgy alakították, hogy több réteg alkalmazásával az elektronikus ütőfelületek az akusztikus dob természetes játékérzetét keltsék. A PureTouch és a Wave Trigger technológiát kombinálva az eltérő dobverő-használat hatással legyen az elektronikus dobszerelés hangjára. A két különálló rim trigger tökéletesen legyen pozícionálva a rim shots/kávás és a cross stick/keresztezett kávás ütésekre, valamint az ütőfelület teljes területe úgy reagáljon, mint egy pergődob a közepétől a káváig egy 14” átmérőjű akusztikus pergődob érzetét keltve. Az ütőfelület bőrfeszességének megváltoztatásával befolyásolhatod a játékérzetet.

Minden e / MERGE készlet tartalmaz PUREtouch elektronikus cintányér ütőfelületeket. Egy 18”-os háromzónás ride (kúp, palást, szél), egy 15”-os kétzónás crash (palást és szél), és egy 14” –os kétzónás Hi-Hat (palást és szél) ütőfelületet van a szettben.  A PUREtouch Crash and Ride cintányérok többrétegű konstrukciók gumi burkolattal, akusztikus cintányérhoz hasonló játékérzettel, de kissé lágyabban a hangerő-kontrol érdekében.

A PUREtouch cintányérok technológiája. a frekvencia rétegeken alapul, amely a szél és a palást hangjait keveri összhangban a cintányér ütésével. A legtöbb elektronikus cintányér tartalmaz Choke, némító funkciót, amely lekapcsolja a hangot, amikor megfogjuk az ütőfelületen a kapcsolót. A PUREtouch Cymbals természetes Choke-ja, elhalkítja a hangot, és azonnal kihozza a természetes felharmonikus hangokat, mint ahogy a cintányéroknál keletkeznek.

A PUREtouch lábcintányér ütőfelületek természetes érzetűek és érzékenyen reagálnak az ütésre. Egy dugattyú rendszert használnak, amely kompatibilis szinte bármilyen lábcin állvánnyal. A PUREtouch lábcinekhez kifejlesztett Capacitive Motion Sensor (CMS) kapacitív mozgásérzékelő kibővített artikulációs tartományt biztosít, anélkül, hogy a lábcin állvány mechanikus működése zavarná a precíz lábcin-játék minden árnyalatát. Szintén szabadalom a „szellőző” alsó cintányér ütőfelület, mely stabilitást biztosít, miközben csökkenti a hangerőt.

Két lábdob opció

Két konfiguráció között eltérés a lábdob/ trigger ütőfelület használat és kialakítás. Az EM53HB egy 18”-os hybrid lábdobot használ, míg az EM53T egy lábdob triggerpad-ot.

 

Hardver

A dob hardverek területén a Pearl név igencsak meghatározó. Az e / MERGE elektronikus dobkészlet alapja egy egyedi tervezésű Icon e-Rack rendszer, amely teljes rugalmasságot kínál a dobok és a cintányérok elhelyezésére, és biztonságosan rögzíti azokat.

A gyönyörűen krómozott rack keveredik a króm tom tartókarokkal és cintányér tartókkal, kitűnően használható otthon, kis színpadon, arénában és ideális templomi környezetben is. Az Icon e-Rack bővítés lehetőségét kínálja, amikor további dobokkal és cintányérokkal egészíted ki a dobszerelést.

Két konfiguráció között eltérés a lábdob/ trigger ütőfelület használat és kialakítás. Az EM53HB egy 18”.os hybrid lábdobot használ, míg az EM53T egy lábdob triggerpad-ot.

EM53T E/TRADITIONAL:
EM14S 14" PUREtouch pergődob ütőfelület
EM10T 10" PUREtouch Tam ütőfelület
EM12T 12" PUREtouch Tam ütőfelület
EM14T 14" PUREtouch Tam ütőfelület
EMKCPC PUREtouch Lábdob ütőfelület
EM14HH 1pár. 14" PUREtouch Hi-Hat cintányér ütőfelület
EM15C 15" PUREtouch Crash cintányér ütőfelület
EM18R 18" PUREtouch Ride cintányér ütőfelület
MDL1 Elektronikus Dobmodul
DR80EM ICON e-Rack rendszer
CH830ES Cintányér tartó, Rövid boom x2
S830 pergő állvány
TH70E Tam tartó x3
PCR50L Modul tartó bilincs

Ár:

EM53HB E/HYBRID
EM14S 14" PUREtouch pergődob ütőfelület
EM10T 10" PUREtouch Tam ütőfelület
EM12T 12" PUREtouch Tam ütőfelület
EM14T 14" PUREtouch Tam ütőfelület
EMEBP 18" Lábdob PUREtouch trigger átalakítóval
EM14HH 1pár. 14" PUREtouch Hi-Hat cintányér ütőfelület
EM15C 15" PUREtouch Crash cintányér ütőfelület
EM18R 18" PUREtouch Ride cintányér ütőfelület
MDL1 Elektronikus Dobmodul
DR80EM ICON e-Rack rendszer
CH830ES Cintányér tartó, Rövid boom x2
S830 pergő állvány
TH70E Tam tartó x3
PCR50L Modul tartó bilincs

Ár: